Dünyanın gücü sizden yana
Değerli Sigortalımız,
Sigorta ihtiyaçlarınız için, Şirketimiz güvencesini tercih etmenizden dolayı teşekkür ederiz.
Güçlü finansal yapısı, uluslararası deneyimi, müşteri odaklı etkin hizmet organizasyonu ve geniş ürün yelpazesi ile A>W olarak, size, ülkemizin her yerinde, tecrübeli acentelerimiz ve uzman kadrolarımızla kalite ve güvenilir hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz.
Ürünümüzden etkin bir şekilde faydalanabilmek için, lütfen poliçenizi ve elinizdeki kitapçığımızı dikkatle okuyup saklayınız.
HASAR DURUMUNDA NE YAPMALISINIZ?
Hiçbir zaman bir hasar durumu ile karşılaşmamanızı dileriz.
Ancak böyle bir durumla karşılaştığınızda, acentenizi, size en yakın Bölge veya Genel Müdürlüğümüzü arayabilir veya şahsen başvurabilirsiniz.
Şirketimiz, hasarınızla anında ilgilenecek ve gerekli işlemleri başlatacaktır
Aşağıdaki belgelerin tarafınızdan temin edilerek, Şirketimize iletilmesi hasar işlemlerinizin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlayacaktır.
TEMİN EDİLMESİ GEREKLİ BELGELER
01)  Sigorta poliçeniz ve varsa diğer ek belgelerinizin fotokopisi
02)  Sigorta prim ödemelerinizi belgeleyen makbuz veya diğer belgelerin fotokopisi
03)  Hasar bedelini ve oluşumunu açıklayan yazılı bildiriminiz. (Hasara neden olan kişinin kimliği ve adresi de mutlaka belirtilecektir.)
04)  Hasar bedelinin ödenebileceği banka, şube ve hesap numaranız
Deniz Nakliyatı Hasarlarında
01)  Fatura                                                                                                                                  
02)  Konişmento
03)  Emtea gemiden hasarlı olarak boşaltılmışsa Gemi Rezerve Zaptı. (Bu zabıtta mutlaka gemi kaptanının veya acentesinin imzası bulunmalıdır)
04)  Muayene Tutanağı (Bu tutanakta mutlaka gemi kaptanının veya acentesinin imzası bulunmalıdır.)
05)  Emtea gümrük sahasında hasarlaşmışsa Gümrük Rezerve Zaptı
06) Taşıma sözleşmesi
07)  Kargo Raporu
08)  Gemi Donatının ve Türkiye Acentesinin isim/unvan ve adresi
09)  Çeki Listesi
10)  Gümrük Kapanış Beyannamesi
11)  Supalan tahliyelerde çetele ve tartı fişleri
12)  Yurtdışı hasarlarda Lloyds Ekspertiz Raporu
13)  Yükleme Manifestosu
14)  Sıvı emtea taşımalarında yükleme ve boşaltma limanlarından alınan Gözlem Raporu, Hazırlık Mektubu, Boş Tank Sertifikası ve Protesto Mektubu                                                                                                               
15)  Taşıyıcıya gönderilen protesto yazısı ve cevabı
16)  Gümrük giriş veya çıkış beyannamesi
Kara, Hava ve Demiryolu Nakliyatı Hasarlarında
01)  Fatura
02)  Hamule senedi, veya konşimento (Yurtiçi nakliyatlarında sevk irsaliyesi)
03)  Emtea,nakil aracından hasarlı olarak boşaltılmışsa nakliyat firmasının yetkililerin ve kamyon sürücüsünün imzalarının bulunduğu Hasar Tespit Tutanağı
04)  Muayene Tutanağı
05)  Emtea gümrük sahasında hasarlaşmışsa Gümrük Rezerve Zaptı
06)  Emtea araçtan noksan çıkmışsa veya hiç çıkmamışsa müfrez ordino veya ademi teslim ordinosu
07)  Taşıma sözleşmesi
08)  Kaza sonucu oluşan hasarlarda Trafik Kazası Tespit Tutanağı ve hasar fotoğrafları ayrıca aracın trafik ve tescil belgesi ve aracı kullananın sürücü belgesi
09) Taşıma işini yapan şirketin veya acentesinin isim/unvan ve adresi                                                
10)  Taşıyıcıya gönderilen protesto yazısı ve cevabı
11)  Gümrük giriş veya çıkış beyannamesi
Hasarınızın özelliğine göre şirketimiz tarafından görevlendirilecek hasar eksperiniz gerekli olan durumlarda sizden başka belgeler de talep edebilir.
Not: Hava taşımalarında, hasarın taşıyıcı firmaya 1 4 gün, demiryolu taşımalarında ise 120 gün içinde ihbar edilmesi gerekmektedir.

Sigorta Teminatının Kapsamı:
Madde I – İş bu poliçe ile sigorta edilmiş olan eşya, Nakliyat idarelerine tevdileri anından itibaren mürsilileyhe teslimleri zamanına kadar tevellüt edebilecek bilcümle zayiata karşı temin edilmiştir. "Postrestant" suretiyle sevk takdirinde, muhatarat posta haneye veya şömendöfer istasyonuna muvasalattan sonra iki günden ziyade bir müddete şamil olamayacaktır. Binaenaleyh Şirket yalnız, mürseilere karşı nakliyat idarelennin mes'uliyetini deruhte ettikleri ahvalden değil, işbu idarelerin mesul olamayacaklarını beyan ettikleri esbabı mücbireden ilen gelen hadisattan dahi kendisini mes'ul addeder. Ücreti munzama talep edilmeksizin, sefain bilcümle iskelelere uğramak yol değiştirmek ve aktarma yapmak selahiyetini haizdirler.
Madde 2 - Zirde tadat olunan ahvalin doğrudan doğruya veya dolayısıyla sebep olduğu haşarat ve kamilen veya kısmen zayiat ve masarif ve sair her türlü netayic gerek vakti harpte gerekse vakti sulhte ve hatta herhangi bir masraf haşaratı umumiye şeklinde teslim edilmiş olsa bile sigortadan hariçtir
a)  Dahili veya harici harp, muhasemat, mukabeleleri bilmişi! Tevkif, zabıt   ve   tasdik   edilmiş   veya   tasdik   edilmemiş   herhangi   bir hükümetin hasmane hareketleri;
b)   İğtişaşat, isyan, harekâtı avam, boykotaj, siyasi suikastlar, tatili işgal vukuatı ve sair her türlü hadisatı mümasile;
c)  Her nevi torpil sabih ve demirli mayınlar;
d)  Masarifi tahlisiye sigortadan hariçtir.
Madde 3 - Sigorta edilmiş olan mevadın tesliminde vuku bulan herhangi bir teehhür neticesinde gerek sigortalı şahsa gerekse vekil ve mümessillerine doğrudan doğruya veya dolayısıyla terettüp eden herhangi bir zarar veya hasardan Şirket mesul olmaz. Şirket kezalik sigorta edilmiş olan mevat hakkında yapılabilecek zabıt ve müsadere ve hacizden dahi mesul olmaz.
Sigortalı şahsın veya vekil ve mümassılarının gerek Hükümete gerekse Nakliyat İdarelerine karşı hakikati ketmetmekten veya hilekara ne veya kazıp ifadatta bulunmasından dolayı nakliyat eshabı imtiyazına ve gerekse Hükümete veya sair alakadarına tediyesine mecbur olabilecekleri zarar ve ziyandan, cezai nakdilerden veya herhangi tazminattan Şirket mesul değildir.
Şirket demiryolundan başka vesaitle icra olunan nakliyatta müsellahan vuku bulan şirketten mesul olmaz.
Madde 4- İrsalât şu suretle yapılabilir
I: Kıymeti mukadderleri ve kıymeti beyan edilmiş veya edilmemiş olsun taahhütlü mektup veya kıymeti posta idaresine beyan edilmiş zarflarla;
2: Sigorta, olunan kıymetin asgari yüzde beşi beyan edilmek suretiyle demiryolu veya Seyir seferin Kumpanyalarına tevdi edilmiş paket veya gruplarla;
Sigorta edilen kıymetin laakal yüzde yirmi beşi nakliyatı deruhte eden sefain idaresine beyan edilmiş olmak şartı  ile konşimento üzerine nakliyata dahi mezuniyet vardır.
Şirket temin edilmiş olan meblağla postaya veya nakliyatı deruhte eden idare, Şirket ve Kumpanyalara, beyan edilmiş olan kıymet arasında mevcut   olabilecek   olan   farktan   istifade   etmekten   feragat   eder.
Herhalde sigortalı eşhas mektupların, paketlerin, kutu ve grupların ambalajı ve kapatılması hakkında nakliyatı deruhte etmiş olan idarelerce mevzu nizamat ahkamına riayet etmeğe mecburdurlar.
Madde 5 - Beher paket, mektup veya grup kaza vukuunda münferit ve başlı başına müstakil bir sermaye teşkil eder.
Madde 6 - Şirket bir paket, mektup, kutu veya grubun muhteviyatının kâmilen veya kısmen zayi olmasından ancak naklini deruhte etmiş olan idarenin mektubun, paketin, grup ve kutuların görülebilir surette cebrü ve şirket asarı göstermekte olduğunu usul ve kaidesine tevfikan ve mürsilileyh tarafından ibranın itasından evvel müşahede ve tespit ettiği ve icabı takdirine uhdesine müterettip tazminatı tediye eylediği takdirde mesul olur. Ancak sigorta sahibinin temin edilen kıymetlerin iş bu poliçede mezkur olan mektup, paket, kutu veya gruplara hakikaten konulmuş olduğunu ispat etmesi lazımdır.
Kıymetli mektuplarda ve nakil olunan mevadın, şirketin, nakliyatı deruhte eden idare tarafından hareket ve muvasalatta muntazaman tespit edildiği her defasında zayi olan mevada muadil bir şirket farkı bu ziya için kafi bir karine teşkil ederek zıyaı vaki Şirketin uhdesine terettüp eder.
Madde 7 - Sigorta edilmiş olan eşyanın kısmen veya kamilen ziyaı veya ciddi surette teehhürü takdirinde sigortalı şahıs Şirketi derhal ve icap ederse telgrafla keyfiyetten haberdar etmeğe ve Şirket nezdinde mutalebede bulunmazdan evvel nakliyat idaresi tarafından tayin edilmiş olan mühletler zarfında mutalebatı mukteziye de bulunmaya ve hal ve keyfiyetin icap ettiği ve yahut Şirketin talep ettiği bilcümle tedbiri tahaffuziye ve ihtiyatiyeydi ittihaz eylemeğe mecburdur.
Ziya vukuu takdirinde sigortalı eşhas sevk ve irsal edilen maddenin kıymeti hakikiyesini ispat etmeğe ve Şirket için sigortaya ait muhaberat ve defatir ve kuyudatın teftiş ve tetkikini teshil etmeğe mecburdur. Bundan yada Şirket tarafından vuku bulacak talep üzerine esham ve tahvilatın seri, numara ve sairelerini muhtevi mufassal bordrolarını Şirkete tevdi eylemeği taahhüt eder.
Madde 8 - Her nevi esham ve tahvilat irsalatında Şirket sigortalı şahsı ya nakden yahut kaybolanlara aynı adette ve aynı kıymette esham ve tahvilat itası suretiyle, tazmin eylemek hakkını muhafaza eder.
Madde 9 - Ziya vukuu takdirinde sigortalı şahıs Şirkete muaveneti lazımeyi ibraz ve ledilhace gerek saliseye rücu ve gerek zayi olan esham ve tahvilat vesaire  iptali ve bedelinin ademi tediyesi ve gerekse sigortalı mevadın tahlis ve istirdadı zımnında şahsen müdahale etmeyi taahhüt eder.
Her kimden olursa olsun ahzedilmiş veya edilecek ve sigortalı şahsa veya vekil ve mümessillerine faydası olacak her tazminat Şirket tarafından tediye edilecek olan meblağdan tenzil olunur.
Madde 10 - Masariften ibaret haşaratı umumiye ve haşaratı hususiye ikinci maddede zikrolunan ahval müstesna olmak üzere Şirket tarafından tamamen tediye olunur.
Şirket tarafından temin edilen meblağ, taahhüdatının haddülgayesidir. Binaenaleyh hiç bir halükarda Şirket temin eylediği meblağın fevkinde tediyat ile mükellef tutulmaz.
Madde 11 - Posta idaresine tevdi' edilmiş olan sigortalı eşyanın kamilen zıyaı taktirinde sigortalı şahıs Posta idaresi tarafından kendi nizamatı mucibince işbu ziya için icap eden tazminatı tediyeye hazır bulunduğuna dair ve yahut kendisine tevdi edilmiş olan maddenin kamilen zayi olduğunu sureti safihada tasdiken verilmiş resmi bir beyannameyi Şirkete ibraza mecburdur. Şayet sigorta edilmiş olan eşyayı hamil vapurdan artık haber alınamamış ve işbu eşya mahalli maksuda vasıl olmamış olduğu taktirde malum olan son haberlerin tarihinden itibaren Avrupa sularındaki seferler için iki ay ve diğer sulardaki seferler içinde dört ay sonra. Kâmilen zayi ve vacıbüttediye olmuş ad ve itibar olunur.
Madde 12 - Şirketin uhtesine terettüp eden her zayiat bu babtaki evrakı müsbitenin tevdiinden on beş gün sonra işbu poliçenin hamiline vekaletnameye hacet olmaksızın ve hamili sigortalı şahsın bilcümle hukukuna ikame eden bir vesika ve sigortalı eşyanın mülkiyetini müsbet evrakın tevdii mukabilinde tesviye olunur.

Madde 13 - Bu baptaki ahkâmı kanuniye hilafına olarak sureti mahsusa da takarrür eden şart mucibince hasar ve ziyanın veya zayiatın taayyün veya tahakkukun tarihinden itibaren aftı ay zarfında Şirket tarafından kabul ve isaf edilmeyen müddeiyat ve mutalebat sakıt olacaktır. Meğerki işbu müddetin inkizasından evvel sigorta sahibi tarafından mehakimi aidesi nezdinde tediyatın talebi zımnında Şirket aleyhine bir dava ikame edilmiş olsun. Müddeti mezkürenin inkizasında hiç bir dava mesmu olmayacak ve sigorta sahibi işbu sigorta senedinin kendi lehine olarak tevlid ettiği hukuk ve imandan feragatle Şirketin zimmetini mutlak surette ibra ve iskat eylemiş ad ve itibar edilecektir.
Madde 14 - Muhatarayı, hakikati halden başka bir surette takdire sebep olan her türlü ketim veya ifadatı kâzibe, sigorta için ita olunan malumatta ve yahut ziyanın tediyesini temin zımnındaki her türlü tasniat, Şirketi sigortalı şahsın zarar ve hasarını tazmin etmek mecburiyetinden tahlis eder ve bir netice poliçenin fesh ve iptalini mucip olur.